top of page
Hans Løkken.jpg

Hans Løkken

Historien om Hans Løkken (f1879-d1957) er et kapittel fylt med dyktighet og lidenskap for tømrerfaget. Hans eksepsjonelle håndverksevner og evne til å restaurere og lafte ulike bygninger på Østlandet gjorde ham til en anerkjent figur.

På gården, der Hans holdt til, var det et lite verksted og en smie som var hans kreative lekeplass. Om vinteren ble det en hektisk tid for ham der han lagde geite-doninger, hestekjerrer og håndsmedde tre-rivere. Alle beslag og jernkomponenter ble smidd av hans egen dyktige hånd.

I 1902 begynte Hans sitt eventyr på Kynna Bruk AS. Med sine ferdigheter og visjon satte han opp en oppgangssag og demmet opp Kynna-elva. Han designet og bygde et vannhjul som ga drift til oppgangssaga. Senere ble denne saga modernisert til en sirkelsag, med benk som fremdeles ble drevet av det samme vannet fra Kynna. Hans og hans team av dedikerte håndverkere skar tømmer om høsten og våren, når elva var fylt med livgivende vann.

For å imøtekomme behovene på den tiden, bygde Hans også en flishøvel for å produsere takfliser. Takfliser var svært populære for å tekke tak, og Hans' innovative tilnærming sikret at de kunne lages raskt og effektivt.

 

I dag lever arven etter Hans Løkken videre gjennom Kynna Bruk AS. Vi fortsetter å hedre hans ekspertise og lidenskap for tømrerfaget, samtidig som vi fortsetter å utforske og innovere for å møte dagens behov. Hans historie inspirerer oss til å streve etter håndverksmessig dyktighet og kreativitet, og vi er stolte av å videreføre arven etter denne bemerkelsesverdige tømreren.

  • Facebook
bottom of page